Voeg Outlook.com toe aan Outlook

Outlook ondersteunt diverse adressen geaffilieerd met Microsoft, maar het programma maakt het niet helemaal duidelijk hoe je die adressen kan integreren. Ik wijs je de weg.

Microsoft Outlook

Deze methode is ook bij oudere versies van Outlook te gebruiken.

Stap 1 / Versie

Microsofts e-mailprogramma Outlook laat je toe om adressen op @outlook, @hotmail, @live en @msn te integreren. Hoe je dat precies moet doen, dat laat het programma een beetje in het duister – zeker als je met tweestapsauthentificatie werkt. Het is opvallend dat Outlook je mailadres niet automatisch synchroniseert, zelfs als je met je Microsoft-account bent ingelogd op Windows. Ik gebruikte voor deze workshop de recentste versie van de mailsoftware, maar deze methode werkt ook voor Outlook 2013 en 2010.

Microsoft Outlook

Ga naar de tab bestand om een account te integreren met Outlook.

Stap 2 / toevoegen

Om een Outlookadres toe te voegen aan Microsoft Outlook, moet je het eigenlijk gewoon toevoegen zoals elk ander e-mailadres. Open Outlook op je pc en klik op het tabblad bestand. Selecteer in het menu de knop account toevoegen. In het venster dat zich vervolgens opent, vul je de vakken uw naamemailadres en wachtwoord in. Bij emailadres geef je je Outlookadres op, bij wachtwoord uiteraard het daaraan gekoppelde wachtwoord. De naam die je opgeeft, zal trouwens te zien zijn als afzender op de mails die je verstuurt. Wanneer je op volgende klikt, zal er in de meeste gevallen geen vuiltje aan de lucht zijn en zal Outlook je adres zonder problemen aannemen, maar in sommige gevallen zal je nog een extra stap moeten uitvoeren.

Microsoft Outlook

In de meeste gevallen zal Outlook je mailbox zonder problemen assimileren.

Stap 3 / succes (of niet)

Als je de correct informatie hebt ingevuld, zou Microsoft vlug een verbinding met de software moeten leggen en de relevante instellingen kunnen ophalen voor een @outlook-, @hotmail-, @live- of @msn-adres vanop diens server. Outlook laat je weten of de configuratie met succes is verlopen en wanneer deze klaar voor gebruik is. Als dat het geval is, dan hoef je enkel nog op voltooien te klikken om aan de slag te gaan. Krijg je te maken met een verbindingsfout, dan kan tweestapsauthentificatie aan de basis liggen. We geven je hieronder nog enkele tips.


Genereer een appwachtwoord om verbindingsproblemen op te lossen.

Stap 4 / appwachtwoord

Outlook weet niet goed hoe het moet omgaan met multi-authentificatie, en zal je een fout tonen die stelt dat een versleutelde verbinding voor je mailserver niet beschikbaar is (wat niet waar is). Om de foutmelding te omzeilen, moet je een appwachtwoord genereren voor Outlook. Log in op je Microsoft Acccountpagina via https://account.microsoft.com en klik op security & privacy. Als tweestapsauthentificatie geactiveerd is, dan zou je op deze pagina een melding daarvan moeten krijgen. Klik op creëer een nieuw appwachtwoord onder de hoofding appwachtwoorden. Voer het wachtwoord dat je ontvangt in bij Outlook in plaats van je normale wachtwoord bij het venster om je account toe te voegen. Het probleem zou zo verholpen moeten zijn.

 

(bron:clickx.be)

logogemeente

LOGOhomemedia

ccwevelgem

© 2018 Computer Club Guldenberg. All Rights Reserved. Designed By Homemedia