USB Stick als digitale sleutel

USB-stick

De sterkste wachtwoorden zijn lang en uniek, maar omdat we ook maar mensen zijn maken we ze vaak kort en voorspelbaar. Wat een degelijk beschermingsmiddel moet voorstellen, is zo in realiteit vrij kwetsbaar. Bovendien is erop vertrouwen dat de diensten in kwestie je aanmeldgegevens goed zullen beveiligen spijtig genoeg al verschillende keren valse hoop gebleken.

Rohos Logon Key biedt een alternatief voor een specifieke situatie: de toegang tot je computer. De software verandert een gewone USB-stick in een digitale sleutel waarmee je je op Windows kan aanmelden met een sterk wachtwoord, zonder dat je het moet onthouden.

USB converteren

Het programma is gratis te downloaden op de website van ontwikkelaar Rohos. Met het kleine installatiebestandje van 2,2 MB dat je zo binnenhaalt, kan je aan de slag om een flash drive te preparen. Open het setup-bestand en kies je voorkeurtaal (Nederlands is beschikbaar). Accepteer de licentievoorwaarden, kies een bestemmingsmap, en de wizard doet zijn werk. Eens afgehandeld krijg je een klein venster gepresenteerd waarmee je je stick kan omvormen.

rohos logon key

Plug een USB-stick in en klik op Configureer USB sleutel om het proces te starten. Rohos Logon Key zal je vragen om je huidige Windows-wachtwoord op te geven. Je kan meteen ook aangeven of je de sleutel voor een andere gebruiker wil instellen. Check ook zeker of het programma de correcte drive heeft geselecteerd. Om het proces af te ronden klik je op USB sleutel instellen.

Automatische login

Wanneer je je pc nu heropstart, zal je twee opties krijgen om in te loggen. Je kan nog altijd je gewone wachtwoord gebruiken, of je kan de USB-stick koppelen aan de computer. Het inpluggen van de stick is voldoende, die actie zal je automatisch naar het bureaublad brengen. Wil je je bescherming compleet maken, dan kan je je huidige Windows-wachtwoord aanpassen en versterken.

Rohos Logon Key heeft ook een betalende versie. Het grootste voordeel dat je krijgt als je geld neertelt is tweestapsverificatie. Ben je op zoek naar de veiligste oplossing, dan is die upgrade zeker het overwegen waard.

 

Download

 

(bron:zdnet.be)

 

logogemeente

LOGOhomemedia

ccwevelgem

© 2018 Computer Club Guldenberg. All Rights Reserved. Designed By Homemedia